Nieuwe trend: Printerieur

Door : Matthijs Luiten

Communicatieconsultant | Eigenaar Drukmakers Met mijn ervaring op het gebied van marketing en realisatie verras ik bedrijven graag in de vrijheid die wij kunnen bieden op het gebied van offline communicatie.

Apr 28, 2022

Nieuwe trend: Printerieur

Bij signing denken veel mensen direct aan traditionele middelen als vlaggen, gevelreclame en autobestickering. Maar wist je dat we signing ook steeds vaker toepassen in de inrichting van het kantoor? Printerieur, een samenvoeging van print en interieur, is een trend waarbij steeds meer materialen in werkomgevingen geprint worden. Het geeft je de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten en het pand zo in te richten, dat het interieur perfect past bij de huisstijl.

Signing verbreedt met printerieur

Met de opkomst van printerieur wordt signing steeds breder. Van de lichtbak op de gevel naar de inrichting van het pand, het stelt je in staat echt een totaalplaatje neer te zetten. Er zijn dan ook ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je op het gebied van wanddecoratie denken aan geprint behang, textielframes (al dan niet met verlichting) of akoestische panelen. Dit geldt ook voor de vloer. Wist je bijvoorbeeld dat je vinyl, tapijt en entreematten kunt printen? Kussens, zitzakken en zelfs gordijnen, alles kan volledig naar wens geprint worden. Er is dus geen reden meer om je creativiteit te laten beperken door wat er in de winkel te koop is. In plaats daarvan kun je helemaal los gaan en de sfeer creëren die het best bij jouw bedrijf past!

Geprinte materialen perfect voor restyling

Is het interieur van jouw werkomgeving verouderd of ben je er op uitgekeken? Het mooie van geprinte materialen is dat je zonder nieuwe meubels al relatief eenvoudig een hele andere sfeer kunt creëren. Wanden, balies, tafels, deuren… met folie kun je dit soort gladde oppervlaktes een heel nieuw leven geven. Denk hierbij niet alleen aan verschillende kleuren of afbeeldingen, maar ook aan de structuur. Hoe gaaf is het om jouw houten tafel een betonlook te geven of de kunststof balie een houtlook? Zeker nu er steeds meer aandacht is voor de circulaire economie, en daarmee het hergebruik van materialen, is de inzet van print in het interieur een mooie manier om hier een bijdrage aan te leveren.

Benieuwd hoe wij met print jouw werkomgeving een verrassende nieuwe look kunnen geven? Neem dan contact met ons op.

Meer blogs…