Akoestische panelen met print

Door : Matthijs Luiten

Communicatieconsultant | Eigenaar Drukmakers Met mijn ervaring op het gebied van marketing en realisatie verras ik bedrijven graag in de vrijheid die wij kunnen bieden op het gebied van offline communicatie.

Apr 28, 2022

Akoestische panelen met print

Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie én prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving.

We kunnen deze panelen tot een formaat van maar liefst 230x150cm volledig voorzien van je eigen, unieke print. Dus geen saaie grijze panelen, maar perfect passend in het interieur!

Een slimme toevoeging voor wanden

Niet alleen kantooromgevingen hebben baat bij akoestische panelen aan de wand. Een aangename akoestiek draagt bijvoorbeeld ook bij aan het verkoopsucces in winkels en showrooms. Daarnaast genieten gasten meer van hun bezoek aan een restaurant, museum of theater dat is aangekleed met akoestische wandpanelen. Ze komen hier immers om te ontspannen en akoestische wandpanelen met een mooie print dragen daar zeker aan bij.

Uiterlijk en innerlijk in perfecte samenhang

Bij akoestische panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Dit geheel zit in een uniek geanodiseerd aluminium frame dat je in variabele formaten kunt bestellen. Je krijgt een complete set geleverd die je niet meer zelf in elkaar hoeft te zetten. Desgewenst kunnen we dit uiteraard voor je monteren. Het meest optimale resultaat krijg je als je het geheel aan wanden ophangt met behulp van een ophangplaat. Akoestische panelen komen daarbij 2 cm van de ondergrond te hangen en dat zorgt voor extra demping dankzij luchtspouw. Je kunt akoestische panelen ook vastschroeven aan de wand. Dat zorgt voor net iets minder demping, maar nog steeds met voldoende geluidsabsorptie. Binnenkort zijn ook akoestische panelen als bureau scheidingswand beschikbaar. Een multifunctionele oplossing, omdat je tegelijkertijd een werkplek afschermt en meer privacy realiseert.

Gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken

Het akoestische paneel is opgebouwd uit vier verschillende lagen. De toplaag heeft een scherpe print en speciale puntsverlijming, zodat de structuur open blijft voor geluidsabsorptie. Na een geluiddoorlatende tussenlaag, dat de middentonen dempt, komt het akoestische materiaal. Dit is voor 90% gemaakt van de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. Ze reduceren geluidsoverlast drastisch en verminderen de nagalm. Het geheel wordt ook afgesloten met geluiddempende middentonen. De combinatie van de juiste materialen en opbouw van het paneel zorgen ervoor dat de α-waarde van 0,65 behaald wordt. Dat is beduidend meer dan bijvoorbeeld een Textielframe gevuld met akoestisch materiaal. In de grafiek hieronder vind je meer informatie.

testresultaten akoestisch paneel Tabel

*Dit is een merkbare indicatie. Om precies te voldoen aan een bepaalde nagalmtijd is het belangrijk om een geluidsmeting te laten doen door een erkend geluidsinstituut.

Akoestische panelen en brandwerendheid

De akoestische vulling van deze panelen voldoet aan brandklasse B/S1/D0. Daarnaast is de toplaag gemaakt van fire retardant materiaal. We sturen je hier graag meer informatie over.

Op zoek naar uitbreiding?

Naast akoestische panelen hebben we nog veel meer producten voor je (pr)interieur! Denk bijvoorbeeld aan geprint behang, textielframes of vloerzeil. Ook gordijnen dragen bij aan een goede akoestiek. Zo maak je het interieur nog veel persoonlijker en kun je een eenheid in kleuren en materialen realiseren.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan hier contact met ons op.

akoestisch paneel 1 akoestisch paneel 2 akoestisch paneel 3

Meer blogs…