Digitale Klerken

Door : Matthijs Luiten

Communicatieconsultant | Eigenaar Drukmakers Met mijn ervaring op het gebied van marketing en realisatie verras ik bedrijven graag in de vrijheid die wij kunnen bieden op het gebied van offline communicatie.

Apr 8, 2022

Digitale Klerken

Digitale Klerken, een Utrechts bureau voor illustraties en grafisch ontwerp, is in 1997 opgericht door illustrator en ontwerper Albert Gerrits. Met een team van freelancers werkt Albert vooral veel voor klanten in het onderwijs. In dit interview vertelt hij hoe hij in Drukmakers een totaalleverancier voor offline communicatie gevonden heeft.

Van roll-up banners tot badges en groene lopers

In 2016 ontstond Drukmakers uit de samenvoeging van A1 Visual en Match2Print met als doel om klanten één aanspreekpunt te bieden voor alle offline communicatie. “Voor die tijd werkte ik samen met A1 Visual voor een klant van ons in Amersfoort”, vertelt Albert. “Na de samenvoeging is deze samenwerking gebleven en door de jaren heen steeds verder uitgebreid. Eerst belden we Drukmakers alleen als we roll-up banners nodig hadden, maar inmiddels is de omvang wel toegenomen. Zo werken we voor een klant die jaarlijks een internationaal congres organiseert, bijvoorbeeld in Spanje en Hongarije. Drukmakers regelt hiervoor onder andere de banners, badges en pennenblokken, maar ook een keer een groene loper! Zij zorgen dat alles bij het congres aankomt en halen het ook weer op. We hebben één keer gehad dat een levering niet aankwam en alles opnieuw geproduceerd en geleverd moest worden. Dit was wel heel spannend, maar samen met Drukmakers hebben we alles op tijd geregeld. Het is prettig dat één partij alles rondom zo’n congres kan verzorgen, hoe gek de vraag ook is.”

Goed geregeld

Op dit moment is Albert bezig met een schoolboek dat hij ook door Drukmakers laat drukken. Albert: “Het schoolboek waar ik op dit moment aan werk heeft veel ingewikkelde stansvormen en moet gedrukt worden op heel dik karton. Denk bijvoorbeeld aan ronde vormen of een struikje dat uitgestansd moet worden, omdat er iets achter zit. Normale drukkers doen hier best moeilijk over en als je het niet in China laat doen, is het heel duur. Drukmakers was de enige die een voorbeeldexmplaar aanbood en dat gaf voor mij de doorslag. Met Drukmakers heb ik echt een leverancier die ik voor alles kan bellen.”

Ook op zoek naar een partner die met je meedenkt op het gebied van offline communicatie? Neem dan contact met ons op.

Meer blogs…